dimarts, 17 de gener de 2012

"Divertimento": Spitfire republicà


Spanish Republican Spitfire --just for musing
Revell, escala 1/144


D'acord, d'acord: això és una excentricitat, ho reconec. Però el fet és que fa temps que tenia aquesta maqueta de Spitfire oblidada en un calaix, i un bon dia se'm va acudir de muntar-la i pintar-la... Com que no tinc absolutament res de 2ª Guerra Mundial que hi combini, vaig decidir-me a deixar volar la imaginació i... en va sortir un Spitfire de les Forces Aèries de la República! Així de simple, en tenia ganes i ho he fet.

A l'hora de pintar-lo, vaig descartar els esquemes bicolor verd-grisos britànics, i vaig triar un esquema tricolor inspirat en el de les forces aèries franceses, si bé amb colors més escaients per a un teatre de guerra mediterrani: terra bruna, verd oliva i arena. Les superfícies inferiors han estat pintades amb una mescla de gris pàl·lid i blau cel, a parts iguals.

Les escarapel·les són espanyoles, però amb el cercle central emmascarat per una petita calcomania de color morat de fabricació pròpia. La bandera del timó de cua i les franges roges són pintades, en canvi. Finalment, els numerals es corresponen amb els atorgats als Polikarpov I-16 Mosca. El distintiu d'esquadreta és la calcomania d'un trèvol de 4 fulles, com els utilitzats per l'esquadreta 13 de caça amb base a El Prat de Llobregat.

Cap comentari: