dissabte, 9 de juliol del 2011

Miquelets de St. Raimon de Penyafort


St. Raimon of Penyafort Mountain Fusiliers
Eureka, Blue Moon i Roundway, 15mm

Tenim aquí un nou regiment de Fusellers de Muntanya muntat amb les excel·lents figures de la firma australiana Eureka, que seria prou semblant als dos regiments precedents que us he mostrat en aquest bloc, si no fos per la curiositat d'haver-hi inclòs un parell de figures femenines, fabricades a partir de miniatures de ciència-ficció de la casa nord-americana Blue Moon; les he hagut de modificar per tal d'eliminar-hi tot element futurista, així com per cofar-les amb tricornis.

En aquesta feina han estat necessàries llimes i una mica de pràctica amb "matèria verda" (que bona falta em feia). Les dues figures implicades (la porta-estendard i una fusellera que està disparant) donen a la unitat un aire un xic "pulp", degut a les llargues gabardines que porten, que evoquen l'estètica de la pel·lícula El pacte dels llops. Segur que el conjunt s'hauria pogut millorar força, però jo diria que l'aspecte actual de la unitat ja és prou atractiu.

Igual com altres cosos d'infanteria lleugera d'altres països, els miquelets del temps de la Guerra de Successió no tenien banderes d'ordenança assignades; però he suposat que, tant per raons d'auto-estima del coronel-propietari com per motius particulars merament estètics, em resultaria molt més indicat atorgar a cada regiment una bandera o estendard identificatiu. Com en d'altres ocasions, li n'he atorgat una amb la creu de Sant Jordi, d'una mida semblant a la d'un estendard de cavalleria. La dita bandera ha estat dissenyada per ordinador i impresa sobre paper convencional, al què he fet prendre forma amb l'ajut de cola blanca.

2 comentaris:

Jordi ha dit...

Amb tanta dona això comença a semblar un exèrcit francès...

Soldadets ha dit...

He! ...què més voldries!

L'explicació és fàcil: em sobraven figures transformades, després d'haver muntat aquell regiment femení, i mira, les vaig re-aprofitar...