dissabte, 25 de juny del 2011

Església mediterrània


Mediterranean Church
Scratch, 15mm

Avui em surto una mica de la tònica habitual, per tal de presentar-vos una peça d'escenografia consistent en una església catòlica mediterrània, que m'he fabricat aprofitant una colla d'elements ben dispars. La idea em va venir després d'estar cercant inútilment un producte comercial que s'ajustés a les meves necessitats. Volia quelcom que semblés una església amb planta de creu llatina i absis semicircular, de transició entre el romànic i el gòtic, amb teulades baixes i campanar fortificat -com les que tot sovint es veuen a la Mediterrània Occidental.

Tot i que no es pot considerar acabat del tot, el model que us mostro en aquestes fotos n'és el resultat. Les parets rectes han estat alçades amb cartró ploma prèviament folrat amb paper adhesiu texturat, i enganxades entre elles amb cola blanca, de la de fuster. Pel que fa a l'absis, hi he aprofitat el potet de plàstic d'un producte farmacèutic, igualment folrat amb el paper adhesiu texturat abans esmentat -comprat per eBay a un venedor canadenc.

Portes i finestres provenen d'un retallable de la Seu Vella de Lleida, mentre que les teulades vénen d'una motllura de plàstic comprada a una botiga andorrana de miniatures ferroviàries. Xiprer, corona de flors, creu i làpides són també elements escenogràfics ferroviaris adquirits temps enrere, que esperaven pacientment la seva oportunitat al fons d'una capsa. La base és un rectangle de cartró d'uns 3mm de gruix, folrat per damunt amb paper texturat i per sota amb Aironfix vellutat. Sense constituir cap peça artística, acomplirà més que sobradament la funció volguda, no trobeu?

2 comentaris:

Ray Rousell ha dit...

Wow!!! You have made a fantastic job on the church. It looks brilliant! Well done!!
Ray

Oriol ha dit...

La trobo genial. Una font d'inspiració