divendres, 14 de gener del 2011

Falanx hoplita siracusana II


Syracusian Hoplite Phalanx
Metal Magic (Gladiator), 15mm


La unitat que us presento en aquest nou article és molt semblant a la que us vaig mostrar el mes d'Octubre passat, només diferent d'aquesta per la paleta de colors emprada. En aquesta ocasió vaig optar per donar a la unitat un aspecte força "hollywoodià", amb les túniques negres i les cuirasses de color cuir. Potser no sigui una opció d'allò més rigorosa històricament parlant, però vaig pensar que la combinació seria estèticament "resultona"; i em sembla que no hi he estat del tot desencertat. Com en el cas anterior, les capes de les figures del grup de comandament han estat pintades a joc amb les túniques, així com els escuts; d'aquests darrers se'n pot veure una foto amb una mica més de detall a continuació.



Finalment, a la foto de la dreta es pot veure l'aspecte que té la falanx vista pel darrere. L'aspecte de conjunt resulta força atractiu, al meu entendre, mercès a la combinació de figures que, malgrat tenir a primera vista la mateixa postura, nogensmenys presenten força variacions pel que fa a classe d'armadura, calçat, casc o plomalls.

6 comentaris:

El Senyor Verd ha dit...

T'han quedat molt bé.

Ha estat un post ben oportú, ja que estava pensant en pintar una unitat de siracusans.

Per cert, el símbol dels escuts, saps si el portaven tots els hoplites de Siracusa?

Salut,

Pep

Soldadets ha dit...

Mira per on, me n'alegro!

Se sol representar sempre els hoplites siracusans lluint l'emblema de la "trinacria", que representava la seva ciutat. He de suposar que amb fonament, igual com ens representen els espartans amb la "lambda" de Lacònia...

Ara, no es pot descartar que poguessin lluir altres emblemes. En concret, crec recordar que les monedes de Siracusa portaven un segell que representava una roda (en al·legoria del carro solar, suposo). I d'altra banda, dec haver llegit que la guàrdia personal de Dionís I duia als escuts un ull com a emblema. Jo no ho descartaria, de fet tinc una unitat de la Guàrdia amb un ull pintat en lloc de la trinàcria...

Salutacions, i que disfrutis els teus siracusans!

Erwin ha dit...

Son fantàstics! els colors y l'aspecte es sobri i elegant. M'agraden moolt.

No coneixia la marca aquesta marca de minis, vaig a veure que hi trobo, suposso tenen web oi?

Soldadets ha dit...

Erwin,

Metal Magic era una marca alemanya que va plegar ja fa anys. Només feia grecs i hel·lenístics (i em sembla que perses sassànides).

Són de mida 15mm "normal". És a dir, que són un xic més petits que els de Xyston (que és l'altra marca insuperable en matèria de grecs). Per mida, combinen amb les marques "clàssiques" (Essex, Minifigs, Chariot...), el que passa és que estan molt més ben proporcionats.

En un primer moment s'ho va quedar la britànica Gladiator, que ho ha estat comercialitzant tot aquest temps, sense afegir-hi res de nou.

I aquest any, sé que una altra marca n'ha adquirit els drets, però no recordo quina és. En tot cas, em sembla que Gladiator encara en ven.

Pots fer servir la biblioteca d'enllaços de www.wargames.cat.

El Senyor Verd ha dit...

Moltes gràcies.

Salut,

Pep

Erwin ha dit...

Gràcies!!!