dilluns, 24 de maig del 2010

Miquelets de la Ribera d'Ebre


Ebro Riverside Mountain Fusiliers Regt.
Eureka i Roundway, 15mm

Aquestes són unes figures de les que n'he parlat a bastament amb anterioritat. Han estat produïdes per la firma australiana Eureka, dintre el seu programa de pre-comandes anomenat "300 Club", i són al meu entendre simplement magnífiques, amb molt de realisme i naturalitat, a més d'una gran fidelitat en el detall. La sèrie completa consta d'un oficial, un cornaire i sis soldats, cadascun en una postura diferent.

Pel que sembla, els regiments de fusellers de muntanya no rebien banderes d'ordenança, però no es pot descartar que empressin banderes o estendards improvisats a gust del coronel; per aquest motiu, a tots els meus regiments de fusellers de muntanya hi ha sempre un porta-estendard, que normalment porta una bandera amb la creu de Sant Jordi.

A part d'això, només destacar que en aquest cas he pintat la casaca del coronel de color roig, en lloc del bru/marró de la tropa, doncs aparentment aquest color solia ser molt del gust dels alts oficials austriacistes - per bé que l'Arxiduc Carles l'havia prescrit només per als generals.

2 comentaris:

Àlex ha dit...

Bona feina!! Amb quines figures són compatibles?

Salut!

Soldadets ha dit...

Les figures d'Eureka cauen dintre la banda "alta" dels 15mm, de forma que s'acosten més aviat als 18mm d'AB.

Per tant, no són compatibles amb les de Dixon o Essex, posem per cas. Per alçada, combinen millor amb les de Roundway, Minifigs (i diria que amb Warrior també).