dilluns, 18 de novembre del 2019

Regiment d'Enginyers


WSS Catalan Engineers Regiment (fictional)
Dixon, Roundway, Essex, Minifigs, Blue Moon i Peter Pig, 15mm

Com en moltes altres ocasions, l'he muntat utilitzant figures de segona mà, bescanviades a Hinds Figures per unes altres que no volia conservar. Trobo particularment estimulant adquirir miniatures de segona mà, pintades amb més o menys gràcia, i aleshores transformar-les al meu gust, repintant allò que calgui per a revifar-les i donant-los-hi una nova utilitat.

Bo i que la majoria de figures són de Dixon, una gamma que m'agrada molt, n'hi ha també unes quantes d'altres marques: l'abanderat i tres fusellers de primera línia són d'Essex, timbaler i granader són de Roundway i el sergent en segona línia és de Peter Pig. Essent un regiment fictici, la paleta de colors és òbviament de la meva invenció, així com ho és també la bandera regimental - que mostra l'escut de Catalunya al revers i una imatge del semidéu grec Atlas.

He estructurat aquest regiment d'acord amb la meva pauta general per a aquest període, muntant les figures en sis bases de 3 x 1,5 cm, a raó de tres figures per base. A l'hora de jugar, disposo aquestes bases en una safata de moviment específica, folrada amb aquella mena de material flexible que en anglès se sol anomenar "ferro sheet", que és magnetitzable; com que les bases dels soldadets disposen d'imants, el conjunt queda prou sòlidament unit.

Tenint en compte la naturalesa especial d'aquest regiment, m'ha semblat que seria bona idea representar-lo per partida doble: d'una banda en formació de línia per al combat, com ja heu vist; però també, en una segona versió, fent les tasques d'enginyeria que els serien més pròpies: cavar trinxeres, alçar obstacles, reparar ponts, etc.

L'origen d'aquestes figures és molt variat, havent-n'hi sobretot de Minifigs, però també de Blue Moon, Peter Pig, Dixon, Essex i Roundway. Quin poti-poti, oi?

2 comentaris:

Ray Rousell ha dit...

An excellent looking unit.

Phil ha dit...

Superb, most impressive work on the blue shades...