dilluns, 23 de març del 2020

Infanteria provincial otomana (II)


Ottoman provincial infantry (II)
Legio Heroica, Wargamer.pl i Essex, 15mm

Avui us voldria presentar el meu segon regiment d'infanteria provincial otomana, composat com el primer per figures de la marca polonesa Wargamer.pl (primera línia), i de la firma italiana Legio Heroica (segona línia i grup de comandament); amb l'afegit en aquesta ocasió d'un parell de figures de la britànica Essex, que a primera vista semblaven força compatibles amb les precedents.

A l'hora de pintar aquesta nova unitat, hi he seguit la pauta ja marcada pel primer regiment; consistent en guerreres de color vermelló i capells vermell carmí, amb pantalons, faixes i borles d'un mateix color - que en aquesta ocasió ha estat un groc intens. Per la seva banda, els oficials vesteixen diferent, amb guerreres blaves.

La bandera regimental és històrica, presa d'Internet i retocada per ordinador, per tal de millorar el disseny del zulfiqar (espasa de dues puntes que és un símbol de guerra comú a moltes nacions musulmanes) i donar al llenç una aparença texturada, amb ombres degudes a l'oneig pel vent.

Com de costum, he fet el regiment com de 18 figures, disposades a raó de tres en una base de 3 x 1,5 cm, imantada per baix. A l'hora de maniobrar la unitat sobre el terreny, disposo les bases en una safata de moviment tapissada amb material magnètic; així redueixo en gran mesura el risc d'accidents durant el joc.

Nota 12/12/2023: Aquesta unitat ha estat remodelada amb l'addició d'un sergent, amb la intenció d'incrementar-ne l'ample frontal sense haver de pintar 6 figures més, com es pot veure en aquesta entrada.

1 comentari:

Francesc ha dit...

recorden vagament als nizam i cedid