dimarts, 31 de març del 2020

Miquelets de Moragues i Llirós


Moragues' and Llirós' Mountain Fusiliers
Eureka i Roundway, 15mm

Aquí teniu una nova unitat de fusellers de muntanya de la Guerra de Successió Espanyola, composada quasi en exlcusiva per figures de la marca australiana Eureka, amb l'única excepció d'un fuseller solitari que és de la britànica Roundway. Hi he volgut representar el regiment o partida de fusellers reunit pel general Moragues i el coronel Llirós, que va ser singularment activa al Pirineu, des del Pallars al Ripollès.

No hi ha cap uniformitat coneguda d'aquest regiment, així que a l'hora de pintar-lo he basat la meva paleta de colors en uns ex-vots que, si mal no recordo, es conserven a La Seu d'Urgell; paleta que consisteix bàsicament en una varietat de colors terrosos, dels que s'utilitzen en uniformes de les guerres mundials. M'hi he permès la llibertat d'afegir-hi gires blaves als punys de les casaques, sense més argument que la seva plausibilitat.

Com ja he dit amb anterioritat, no hi ha cap constància que els regiments de fusellers de muntanya tinguessin banderes assignades, i de fet les ordenances de l'Arxiduc Carles d'Àustria no n'hi fan cap esment; però n'hi he afegit una, tant per raons estètiques com de plausibilitat també. En asquesta ocasió, els he assignat bandera blanca amb un escut amb la imatge de Sant Jordi, com podeu veure.

1 comentari:

Bo l' impertinent ha dit...

No pares,eh.
Molt bonics, i la informació que hi afegeixes és un plus que li dones