dilluns, 9 de gener de 2012

Cavallers medievals (encàrrec)


Medieval Knights (commission)
Essex, Mirliton i (...), 15mm


Aquest grupet de 5 bases de cavallers medievals forma part d'un encàrrec més extens formulat per un amic de Vilafranca. Representa un conjunt de cavallers medievals de la Corona d'Aragó, integrants d'una llista d'exèrcit genèrica que podríem enquadrar grosso modo entre els segles XIII i XIV. Han estat pintats amb la tècnica particular que utilitzo per a les figures de col·lecció pròpia, i muntats en bases d'acord amb el ja clàssic criteri DBM (4 cm de front per 3 de fons).

Les figures de cada base han estat pintades com si fossin un noble concret i la seva mainada o seguici particular. Així, en aquest conjunt de fotografies s'hi pot distingir el cavaller aragonès Gomes de Luna (escut, mitja lluna d'argent sobre fons de gules) i els catalans Bernat de Castellbisbal (castell d'argent sobre fons d'atzur), Guillem de Cervera (cérvol de gules sobre fons d'argent) i Dalmàs de Creixell (semé de besants d'argent sobre atzur); tots ells, esmentats en l'ordre de batalla catalano-occità a Muret. El cinquè grup, amb el senyal d'Aragó als escuts, representaria una companyia d'homes d'armes de la Casa Reial.

La major part de les figures són de la casa Essex (Castellbisbal, Creixell, Cervera i els homes d'armes del rei), amb una petita proporció provenint de Mirliton (Luna) i d'una altra casa que desconec. La major part de figures cavalquen cavalls de la seva mateixa marca, doncs la seva compatibilitat era molt baixa i més valia no fer combinacions arriscades.

Pel que fa al procés de pintura en si, potser us sorprendreu si us dic que tinc la mania de pintar cavall i cavaller ja muntats, no per separat. Primerament pinto cotes de malla i armes; i després deixo el genet en segon terme, per centrar-me a pintar el cavall de dalt a baix. No retorno sobre el cavaller fins haver enllestit la seva muntura, o gairebé. Manies...!

1 comentari:

Miquel ha dit...

Excel·lent treball, Lluís.
I les explicacions, un magnífic complement.