dimarts, 18 d’octubre del 2011

Dewoitine D-510 de la República


Spanish Republican Dewoitine D-510
Reviresco, escala 1/144


Surto avui d'estudi una mica, per a mostrar-vos una de les meves darreres fixacions: avionets a escala 1/144, per a jugar a combats aeris ambientats en la Guerra d'Espanya (1936-1939). Amb aquesta finalitat, m'estic fent amb una bona col·lecció d'aparells de caça i bombardeig d'ambdós bàndols, tant de plàstic com de resina o metall, sempre en escala 1/144. Malauradament, l'únic aparell del conflicte que es pot trobar pre-pintat i en plàstic és el Messerschmitt Bf-109 E (un dia d'aquests us he d'ensenyar l'esquadreta de "messers" que m'he muntat...), o sigui que tenim una bona feinada per davant...

El primer aparell de la sèrie que us volia ensenyar és aquest caça de fabricació francesa, el Dewoitine D-510. La miniatura és de metall, produïda per la casa nord-americana Reviresco, i requereix certa dedicació a l'hora de llimar-la, polir-ne la superfície i enganxar-ne les peces -els elements de suspensió originals del tren d'aterratge han estat substituïts per filferro, molt més resistent que l'aliatge tou del metall blanc. Ah, i el pilot hi és afegit. Produït per la casa Reviresco, també.

La "joia de la corona" d'aquest model han estat les marques de nacionalitat circulars de l'avió o escarapeles. Són calcomanies casolanes, fetes per mi mateix per ordinador i impreses segons una misteriosa fórmula alquímica (he he he). Pel que fa als distintius alfanumèrics (el CW-15), també són calcomanies casolanes. Com es pot veure, després d'un bon nombre de proves infructuoses he aconseguit fabricar-me'n unes de prou decents... Ja ho anireu veient en articles successius.

2 comentaris:

Ray Rousell ha dit...

Great detail on the plane.

Soldadets ha dit...

I admit it could be better :S