dimarts, 11 d’octubre del 2011

Arquers orcs de Sàruman


White Hand orc archers
Games Workshop, 28mm


Em sembla que aquestes són les primeres figures de Games Workshop que us mostro. No us penseu, n'hi tinc alguna més! Bromes a part, suposo que a molta gent li deu passar el mateix que a mi: tot i que, en termes generals, trobo encertades les interpretacions que fa Mithril de l'univers de Tolkien, hi ha excepcions que m'agrada contemplar. Una d'aquestes excepcions són els uruk-hai de la pel·lícula, fidelment reproduïts per Games Workshop.

Certament que tant un com l'altre s'aparten força de les novel·les de Tolkien en aquest aspecte -doncs de totes les abominacions engendrades a Orthanc, aquella que més blasma Tolkien no en són pas els uruk-hai, sinó els seus semi-orcs: resultat d'espantosos mestissatges contra natura d'humans i orcs... i ves per on que ni la pel·lícula ni Games Workshop no n'hi han fet ni p... cas.

Bé, és igual: els uruk-hai de la Workshop són força fotogènics (!), especialment els de metall -com és el cas de les tres figures que us mostro avui, i només per això ja paga la pena de pintar-los. Del procés de pintura de les figuretes, no hi ha gaire cosa especial a destacar: potser la insistència en la combinació de colors terrosos, o la reducció de l'equipament metàl·lic a tot just el casc i prou -m'agrada imaginar-me'ls embotits en cuir brut i mal adobat!