dissabte, 9 de gener del 2010

32è Regiment d'Inf. hongarès, Esterhazy


Hungarian 32nd Inf. Reg. "Esterhazy"
AB, Minifigs i WarModelling Miniatures, 15mm


No em cansaré de repetir a tort i a dret que, en matèria de figures de 15mm, davant les produccions d'Anthony Barton no hi ha color. Són simplement sensacionals, tant que gairebé es pinten soles.

Com és gairebé patològic en mi, aquesta unitat austro-hongaresa ha estat muntada amb figures procedents de tres fabricants diferents: AB, Minifigs i WarModelling (l'antiga Fantassin). Les figures de Barton són fàcilment reconeixibles, doncs són les que constitueixen la base de comandament: oficial, timbaler i abanderat. Les dues que disparen són de Minifigs, i les quatre restants són de Fantassin. Per cert que, parlant de les figures de Minifigs: tot i llur inconfusible estil clàssic, de línies aparentment simplistes i postures un xic hieràtiques, es pot comprovar que les figures d'aquesta veteraníssima casa anglesa no fan mal paper en combinació amb les d'AB. És aquesta una combinació que molt segurament repetiré en el futur.

No voldria acabar l'article sense fer un breu esment a la bandera regimental d'aquesta unitat, que se surt de la norma habitual de la infanteria austro-hongaresa de l'època. Com podeu veure, en lloc de ser groga, és de fons blau. Aquesta tria de color està basada en les informacions llegides en aquest fil del prestigiós fòrum nord-americà The Miniatures Page (TMP), per les quals sembla que aquest regiment va lluir banderes regimentals (Ordinarfahne) d'aquest color peculiar fins el 1806, quan va passar a utilitzar les més habituals de color groc.