dilluns, 2 d’agost del 2021

Gran galió (II)


Large Galleon (II)
Skytrex, escala 1/600 (=3mm)

Avui us volia presentar un recent afegit a la meva col·lecció de vaixells a escala 1/600 - aquest cop, un gran galió de quatre pals, fabricat per la firma britànica Skytrex. Pensat per a representar un dels majors galions de l'Armada Invencible espanyola, és fet tot ell de metall i mesura aproximadament el mateix que el de la meva marca Minairons, que podeu trobar pintat en aquest enllaç. De fet, vaig remplaçar-ne tot l'aparell vèlic original per un altre de Minairons, i podeu comprovar que hi fa bona fila.

L'he pintat seguint un patró habitual en mi, que dóna molta preponderància al marró grisós de la fusta envellida per la intempèrie, amb uns discrets tons de color a les bordes i poca cosa més. He inserit uns filferros a popa i al capdamunt dels pals amb la intenció d'emprar-los com a pals de bandera, però sense fixar-hi cap bandera concreta per tal de fer el vaixell tan versàtil com sigui possible. L'únic que hi he deixat fixat és un llarg gallardet vermell al capdamunt del pal major, que sempre hi fa goig.

En aquesta última fotografia podeu veure el galió caracteritzat com a vaixell de guerra otomà, amb els corresponents pavellons a popa i al pal major. Val a dir que s'hi veuen unes minúscules figures de mariners, que són de la també britànica Peter Pig.