diumenge, 7 de juny de 2020

LA Washington Artillery, 5ª bateria


LA Washington Artillery, 5th Co.
OldGlory 15s, Essex i Minifigs, 15mm

Segueixo arreglant les meves unitats confederades, que estic reconstruint d'acord amb l'ordre de batalla de l'Exèrcit del Tennessee a Shiloh, més que res per tenir una referència fixa a mà. La meva intenció és fornir-me amb el cos d'exèrcit complet de Braxton Bragg a nivell regimental; de bon començament vaig pintar un parell de regiments d'infanteria de les brigades d'Anderson i Preston Pond, integrades sobretot per gent de la Lluisiana, i ara voldria mostrar-vos-en la primera bateria d'artilleria arreglada, també de Lluisiana.

Es tracta de la 5ª companyia, o bateria, de la Louisiana Washington Artillery, unitat integrada a la brigada d'Anderson i que em cridà la curiositat per començar la guerra amb uniformes blaus (com la majoria de regiments d'aquest Estat, d'altra banda). Essent una sola bateria, l'he representada per un sol canó de tipus napoleó amb tres servidors, sobre una base de 2,5cm d'ample i 4cm de fons. Hi he afegit una quarta figura sobre base individual, enarborant la bandera de la bateria, sense cap finalitat precisa; però suposant que pot ser d'utilitat en algun moment, depenent del sistema de joc que s'acabi fent servir.

També n'hi he pintat una versió enganxada i en moviment, com de costum. Observareu que aquest tren d'artilleria es compon de tres peces: un primer parell de cavalls amb conductor, sobre una base quadrada de 2,5cm; el tren pròpiament dit, amb dos cavalls més i un parell de servidors asseguts al carruatge, i una tercera peça integrada pel canó que s'està arrossegant. Fixeu-vos que en mantinc la curenya en suspensió mercès a una petita porció de filferro, que no es veu a la foto de dalt però sí a la de baix.

És força corrent estalviar-se el primer parell de cavalls, però m'ha semblat que el conjunt queda molt més vistós així, amb quatre animals estirant. D'altra banda, descompondre el conjunt en tres peces separades em permet adaptar-me a allò que el reglament o l'acord dels jugadors pugui acabar prescrivint en aquesta matèria. Un últim detall és el d'haver-hi afegit la bandera de la bateria al carruatge també, cosa que penso que farà més fàcil la identificació d'una bateria amb el seu tren.

Cap comentari: