dissabte, 9 de maig del 2020

Infanteria provincial otomana (III)


Ottoman provincial infantry (III)
Legio Heroica i Wargamer.pl, 15mm

Avui us presento un tercer regiment d'infanteria regular provincial otomana o tüfekçi, composat com altres cops per una barreja paritària de figures de la marca italiana Legio Heroica i la polonesa Wargamer.pl, fins a un total de 18 figures en dues files, muntades en sis bases de 3 x 1,5 cm.

A l'hora de pintar aquest regiment, per una vegada m'he allunyat de l'esquema de color suggerit per la bibliografia consultada (que coincideix a assenyalar el vermell com a color dominant als tüfekçi); tot pintant les guerreres en verd oliva, amb pantalons i faixes de color bru clar. Per la seva banda, les túniques de la oficialitat han estat pintades de vermell carmí, en lloc de blau reial com havia estat fent fins ara. No hi ha cap motiu fonamentat al darrere, només el desig de mitigar una uniformitat potser excessiva.

D'altres elements d'uniformitat d'aquest regiment mantenen l'esquema general ja establert en ocasions anteriors (fez vermells amb borla a joc amb pantalons i faixes), corretjam de color cuir i funda d'espasa negra. Pel que fa a la bandera, és un reeelaboració pròpia a partir d'un original que la marca Wargamer.pl subministra en alguns dels seus blisters - bo i que redimensionada, doncs l'original em semblava massa gran.

Nota 12/12/2023: Aquesta unitat ha estat remodelada amb l'addició d'un sergent, amb la intenció d'incrementar-ne l'ample frontal sense haver de pintar 6 figures més, com es pot veure en aquesta entrada.