dijous, 22 d’agost del 2019

Regiment de Cav. Sant Jordi


WSS St. George Catalan C.R.
Dixon, Essex, Minifigs i Peter Pig, 15mm

Durant la Guerra de Successió Espanyola, la Diputació General de Catalunya va mantenir dos regiments de cavalleria (aquest i el del general Nebot) que, tot i estar nominalment etiquetats com de cuirassers, anaven equipats i armats com els dragons, amb carrabina i pistoles a més del sabre recte propi de la cavalleria pesant. És per aquest motiu que m'he permès de fer servir figures variades esgrimint diferents armes, alguna de les quals apriorísticament hauria de correspondre més aviat amb un dragó.

Colors i estendard són autèntics, d'acord amb els estudis uniformològics del professor F. X. Hernàndez i Francesc Riart. Les figures muntades són totes de la casa Dixon, però alguns dels cavalls són de la firma Essex, que tenen postures més dinàmiques i "heroiques" que els altres. És el cas dels cavalls de l'oficial, el portaestendard i el soldat que està disparant la pistola.

D'acord amb el rol presumiblement dual que els cuirassers catalans devien exercir, he cregut adient crear-ne també una versió desmuntada, com si de dragons es tractés. En aquesta versió desmuntada sí que m'he permès una major llicència a l'hora de combinar figures de diferents cases. De hi ha cinc figures de Peter Pig, unes altres cinc de Dixon i dues d'Essex. Pel que fa als cavalls desmuntats, son també de procedència variada, però ara mateix només me'n recordo d'un de Minifigs.

Tal com ja vaig comentar en l'article precedent, les bases de figures desmuntades presenten una distribució irregular, amb una base de 3 figures i una altra de només 2 per a cada esquadró. Això està expressament prescrit per Beneath the Lily Banners, que explica la merma per la dedicació d'una part de la tropa a guardar els cavalls.