dimarts, 25 d’abril de 2017

Blindats de Ciència-ficció


Sci-Fi surface AFVs for Traveller : TNE
de ca'l xino i scratch, 15mm

Ja m'enteneu quan parlo de ca'l xino, oi? ...Doncs això. La gràcia de muntar equipament i vehicles de ciència-ficció és que pots deixar volar la imaginació, oblidant-te del rigor històric o el nivell de detall, i així acudir a proveïdors inhabituals. En aquesta ocasió, estava jo un dia tafanejant l'apartat de joguines d'un d'aquests enormes supermercats de xinesos, quan va aparèixer als meus ulls una capsa que, pel preu de 1,99 €, m'oferia quatre tancs de formes agosarades i vius colors; així que vaig decidir comprar-me-la, persuadit que, si el producte era inaprofitable, no hauria arribat a perdre ni dos euros.

El contingut de la capsa eren quatre tancs de plàstic, de factura certament simple i pintats de colors molt llampants (negre, groc, vermell i argent). Cascs i trens de rodament eren idèntics en tots quatre, canviant només les torretes. Bo i essent productes barats, el nivell de detall era acceptable per als meus propòsits, així que els vaig desmuntar completament. No hi havia coles, pegaments ni cargols que unissin les peces: aquestes encaixaven entre elles per pressió, la qual cosa em facilità enormement la feina de desmuntatge.

Un cop fet això, vaig seleccionar dos conjunts de peces, amb la intenció de fer-ne quelcom semblant a un MBT o tanc modern; amb els altres dos tenia la idea d'improvisar algun tipus d'APC (transport de tropes) o vehicle de reconeixement. mentrestant, les dues torretes descartades se'n van anar a la capsa de recanvis, esperant una segona oportunitat.

I doncs, aqui teniu els MBTs:

Com que volia fer que un dels tancs anés armat amb un canó de projectils convencionals, i el seu canó original em semblava massa gruixut, el vaig remplaçar pel respectable canó llarg de 75mm d'un Panzer IV G, complementat per un pretès visor infraroig al costat (que en realitat és un canó de 75mm curt del Panzer IV D). De l'altre tanc vaig respectar-ne el canó, tot i el seu gruix, perquè el volia amb una arma més "exòtica": un canó de plasma. Els models van ser muntats i imprimats com de costum, i després els vaig pintar amb un esquema de camuflatge a base de tres tons de gris. Les calcomanies provenen del meu sac de recanvis, naturalment; i les antenes són... er... pèls d'escombra.

Si els MBTs van patir l'afegit d'algun complement addicional (bidons de combustible de tancs soviètics, bateria de recanvi d'un tanc alemany...), a l'hora de fabricar-me els transports cuirassats, allò ja va ser una epopeia. Com podeu veure a les fotos de sota, els APCs són veritables frankensteins muntats a base d'anar afegint al casc original tot de peces d'allò més diverses: frontals i darreres d'un Panzer IV de 15mm, escotilles d'aquest mateix origen però també d'un Panzer I de 20mm, metralladores d'un tanc soviètic, caixes d'eines de ves a saber on... Bé, al capdavall no han quedat tan malament, no?

Novament els vaig muntar i pintar seguint el mateix esquema tricolor que per als tancs, aplicant-los-hi també calcomanies de diferents procedències. No resulten cap prodigi tecnològic, però damunt la taula faran el fet: ja sigui per fer d'amenaçadors blindats enemics, com per transportar els nostres passatgers per terrenys hostils.