divendres, 18 de gener de 2013

Secció de "Negrillos"


Section of Pz IA "Negrillos"
Minairons, escala 1/72 (=20mm)


Me n'excusareu la vanitat, però és que no he pogut resistir la temptació de pintar jo mateix uns quants Panzer I A de la meva marca, Minairons Miniatures. Amb només 8 peces, resulta ridículament fàcil de muntar, i no és perquè ho digui jo, sinó que així ho admet la revista Miniature Wargames en el seu núm. 357... Cinc minuts de muntatge per a cada tanc, fent servir pegament de poliestirè, i apa! ...a rentar-los amb aigua sabonosa, deixar-los assecar i una capeta d'imprimació en spray. Val a dir que els vehicles han sofert una mica de "tuning": a més de serrar els parafangs de dos d'ells, n'hi he afegit un cable d'acer a un, una llauna de benzina a un altre, i a tots tres els he afegit un llum davanter central (doncs he d'admetre que l'original no estava prou perfilat). Totes les peces suplementàries provenen de restes de maquetes de Fujimi.

Pel que fa a la pintura pròpiament dita, aquest cop he triat un esquema de color ben simple, però visualment efectiu. La capa base ha estat aplicada a base de gris panzer i blanc de Vallejo en una proporció aproximada de 3:1. Després hi he fet els ombrejats amb una mescla del mateix gris, una punteta de negre i pàtina negra, tot mesclat i dil·luït al 50% en aigua. I finalment hi he aplicat llums per pinzell sec, amb una mescla de gris i blanc (però ara en proporció 2:1, molt més claret).

Aleshores he passat a l'aplicació de calcomanies (amb els trucs coneguts d'aplicar vernís lluent abans, i vernís mat després; i els imprescindibles MicroSet i MicroSol). Només després de fixar les calcomanies hi he aplicat uns pocs efectes: fang als baixos, i pols a les superfícies superiors. Et voilà...!. Llestos per a esclafar rojos, separatistes i maçons (he he he...)

Nota: aquest article és completat per un altre de posterior (1 d'Abril de 2013).

4 comentaris:

Phil ha dit...

Great tanks!
Phil.

el frances ha dit...

Estupendo trabajo !

Cuidado mi blog ha cambiado de direccion : http://el-frances.blogspot.fr/

Soldadets ha dit...

Ah, OK... ¡actualizado!

FOWTARNA ha dit...

Macus de veritat :)

jo encara els tinc a la fàbrica :), m'agrada lo de treure els parafangs, és molt habitual en les fotos de la època, també ho havia pensat fer-ho amb algun dels models.

Salut,

Magí