dijous, 30 de juny del 2011

Regiment d'Inf. Quércy


"Quércy" Inf. Reg. - September 11, 1714 Project
Essex, Roundway, Black Hat i Minifigs, 15mm


Les imatges d'avui mostren un altre dels regiments borbònics que van protagonitzar l'èpic assalt a Barcelona l'11 de Setembre de 1714, muntat i pintat en el marc del Projecte 11 Setembre 1714 de portar a tridimensional el joc de tauler basat en aquest episodi. És de destacar en aquesta ocasió la utilització d'una miniatura d'un fabricant havent recentment estrenat una sèrie basada en aquest període: Black Hat. Es tracta de l'oficial del regiment, que destaca de la resta de miniatures per tenir unes proporcions força més exagerades -amb un cap singularment gros. Degut a aquesta notable diferència de proporcions, poques vegades més en faré servir.

A la fotografia adjunta hi podeu veure el detall de la base de granaders del regiment, a la que hi he combinat una miniatura de Roundway (la que està llençant la granada, o magrana com en deien aleshores) i una altra de Minifigs (fàcilment identificable per ser, les miniatures d'aquesta marca, les més estilitzades i elegants de totes les que produeixen figures d'aquest període). En aquesta ocasió, he interpretat el color de la casaca dels soldats com d'un to ívori, o blanc natural (al darrer regiment francès representat, el de La Couronne, havia assajat el color gris perla).

I en aquesta darrera imatge s'hi pot veure l'etiqueta identificativa de cada base, que permet distingir el nom de la unitat a què pertany, la nacionalitat, tipus de tropa i força de combat. Tot això en una base quadrada de 2,5 cm de costat.