dilluns, 24 de maig de 2010

Miquelets de la Ribera d'Ebre


Ebro Riverside Mountain Fusiliers
Eureka i Dixon, 15mm


Aquestes són unes figures de les que n'he parlat a bastament, tant al web de The Catalan Wargames Resource, com al blog de Desperta Ferro! Edicions. Han estat produïdes per la firma australiana Eureka, dintre el seu programa de pre-comandes anomenat "300 Club", i són al meu entendre simplement magnífiques, amb molt de realisme i naturalitat, a més d'una gran fidelitat en el detall. La sèrie completa consta d'un oficial, un cornaire i sis soldats, cadascun en una postura diferent.

Pel que sembla, els regiments de fusellers de muntanya no rebien banderes d'ordenança, però no es pot descartar que empressin banderes o estendards improvisats a gust del coronel; per aquest motiu, i també a tall de prova, hi he afegit una figura de la casa britànica Dixon, per a que en fés de porta-estendard. Podeu comprovar-ne la diferència de talles, que mostra prou clarament que les figures d'una i altra casa no són gaire compatibles. Per acabar, només dir-vos que n'estic pintant un altre regiment; aquest cop amb una figura de Roundway per a fer-ne d'abanderat, que sembla que en serà força més compatible.

2 comentaris:

Àlex ha dit...

Bona feina!! Amb quines figures són compatibles?

Salut!

Soldadets ha dit...

Les figures d'Eureka cauen dintre la banda "alta" dels 15mm, de forma que s'acosten més aviat als 18mm d'AB.

Per tant, no són compatibles amb les de Dixon o Essex, posem per cas. Per alçada, combinen millor amb les de Roundway, Minifigs (i diria que amb Warrior també).