dilluns, 13 d’abril del 2009

Centúria de la CNT/FAI

Platoon of CNT/FAI Militia
BUM, HPC/Bandera, Irregular i Barcino Miniatures, 20mm


Aquest agrupament de milícia anarquista de la Guerra d'Espanya ha estat realitzat amb figures dels tres principals fabricants de miniatures de metall que es dediquen a aquest període en l'escala 1/76-1/72 (20mm): les britàniques HPC/Bandera i Irregular, i la catalana Barcino Miniatures. També hi ha figures de plàstic de la controvertida Barcelona Universal Models (BUM), que són reconeixibles per ser més estilitzades i lleugerament més altes que la resta. He procurat no posar aquestes figures de plàstic en un extrem de la base sinó al seu centre, "protegides" per les de metall, més resistents a la manipulació.
D'un primer cop d'ull es pot comprovar que, malgrat les seves òbvies diferències d'estil, les figures de totes aquestes cases són perfectament compatibles entre elles. A l'hora de mesclar-les en una mateixa unitat, només cal fer una mica de tria i ajuntar les més apropiades de cada marca... Constatar aquesta compatibilitat m'omple d'especial satisfacció, doncs sempre m'ha agradat mesclar figures de diferents marques, i no sempre resulta així de fàcil assolir bons resultats!
En aquesta unitat hi ha almenys una figura femenina de cada fabricant. Només la milícia anarquista disposava de dones combatents, però normalment no formaven unitats mixtes amb els homes, sinó separades de les masculines. Nogensmenys, he preferit "escampar" les meves milicianes de forma que no n'hi hagués mai més d'una en cada base. La metralladora és de plàstic, d'una capsa d'Atlantic dedicada a la Revolució Rusa (la mateixa que em va fornir el conductor del "Bilbao"). La unitat ha estat organitzada seguint la pauta donada al suplement de FOW "España en Llamas", damunt bases de fusta de balsa compatibles amb FOW, fabricades per Litko Aerosystems.