diumenge, 14 de juliol del 2024

Galeres gregues


Ancient Greek Galleys
JulioCesar76, escala 1/400?

Aquests models que us presento avui són d'impressió 3D, impreses amb l'Elegoo Mars de l'amic Teri per cert; dissenyades per un tal Julio Cesar 76, qui exposa i ven els seus productes al web Wargaming3D. Val a dir que el disseny per se d'aquests vaixells és tan minimalista i ambigu que no m'he atrevit a etiquetar-los com a pentecònters, triacònters, birems ni trirems; doncs la presència d'una sola fila de rems per banda faria pensar en un dels dos primers tipus de galera, mentre que l'existència d'una coberta superior que oculta els remers fa pensar inequívocament en un trieres o trirem.

En tot cas, el disseny era tan simple que he decidit de millorar-lo una mica prescindit dels pals i veles originals, tot reemplaçant-los per pals de poliestirè de la casa Evergreen; pel que fa a la vela major respectiva, en un cas prové d'una maqueta de plàstic i, en l'altre, ha estat feta amb cartró. Els pals i veles detrinquet eren absents al disseny original i els he fet pel mateix mètode.

Com a nota final, els soldats de coberta són també d'impressió 3D, adaptats d'un disseny trobat a Tinkercad. Deuen fer entre 3 i 4 mm d'alçada.

dijous, 4 de juliol del 2024

Secció de Spitfires


WWII Spitfires flight
Minairons i Revell, escala 1/144

D'entrada, una notícia (crec que bona): m'he jubilat!! Espero que la meva productivitat pintant en surti favorablement repercutida d'ara endavant...

Com a primera mostra d'aquest desig d'accelerar les coses del hobby, aquí va un primer lliurament, consistent en un parell de Supermarine Spitfires britànics a escala 1/144. El que es pot veure a l'esquerra de les fotos, amb cabina transparent, és de plàstic de la casa Revell; mentre que l'altre és d'impressió 3D, de la meva marca Minairons.

Volia pintar aquests bonics avionets en la lliurea de la RAF a la Batalla d'Anglaterra; a l'hora de triar-ne els colors adients de la gamma Model Color de Vallejo, m'he guiat per aquesta exhaustiva guia online, que determina l'ús dels colors 70.893 US Dark Green, 70.873 US Field Drab i 70.971 (Pale) Green Grey. Els avions han estat envernissats a pinzell amb vernís satinat, excepte les cabines, per a les que he emprat vernís lluent.

Les calcomanies del fuselatge i el pla superior de les ales són de la meva marca Minairons, mentre que les del pla inferior són casolanes. Les petites tricolors de cua han estat pintades amb pinzell fi.