dimecres, 31 d’agost del 2022

Secció de "Mosques" (I)


Polikarpov I-16 Section (I)
Kamide Koro Koro, escala 1/144

Us presento avui una "secció" o "patrulla" (depenent de si s'utilitza la nomenclatura anglo-saxona o l'espanyola) de l'icònic avió Polikàrpov I-16 "Mosca", el més modern dels caces emprats per la República Espanyola. Els models són de resina i d'una sola peça, fabricats per una petita marca japonesa anomenada Kamide Koro Koro, que és molt difícil de trobar fora del Japó mateix. Els vaig comprar i pintar ara ja fa una colla d'anys, quan encara no havia sortit al mercat el model de plàstic de Zvezda.

Per a pintar-ne les superficíes superiors he fet servir 70.894 Russian Green, mentre que per a les inferiors he emprat 70.961 Sky Blue. Després d'un rentat amb pàtina negra de Vallejo hi he aplicat llums amb els mateixos colors (per bé que, en el cas del verd, hi he afegit una punteta de 70.857 Golden Olive. Pel que fa a la tricolor del timó de cua, és pintada amb 70.908 Carmine Red, 70.915 Deep Yellow i una mesca de 70.810 Royal Purple i 70.958 Pink. Els avions han estat envernissats amb vernís satinat de Vallejo.

Les bandes vermelles d'ales i fuselatge estan pintades a mà alçada, mentre que els numerals i el distintiu d'esquadrilla (un Popeye al timó de cua) són calcomanies proporcionades per Kamide Koro Koro. La carlinga ha estat pintada amb una base de 70.857 Golden Olive, amb taquetes superposades tirant progressivament al blanc. Per acabar-ne de simular l'aspecte de vidre, ho he rematat amb un parell de capes de vernís lluent.

També he pintat recentment una segona secció de "Mosques", aquesta constituïda per models de la meva pròpia marca Minairons. Encara estic pendent de rematar-los amb calcomanies casolanes, però aquí a sobre podeu veure'n un i comparar.