dissabte, 25 de juny del 2022

Secció de Nieuport-Delage NiD-52


Nationalist section of Nieuport 52
Plane Printer & Minairons, escala 1/144

Alhora que pintava per encàrrec una secció de tres Hispano Nieuport 52 republicans, vaig decidir de pintar-ne tres més per a la meva col·lecció particular. Com ja havia comentat en l'article anterior, es tracta de models d'impressió 3D dissenyats per Plane Printer a escala 1/200 i comercialitzats per la meva marca Minairons a escala 1/144.

A diferència del grup anterior, que fou pintat en lliurea republicana, he decidit de donar als meus Nieuport distintius del bàndol feixista; per a la qual cosa els he pintat amb una base de color sorra (70.913 Yellow Ochre de Vallejo), amb taques de camuflatge irregulars de color verd (70.922 USA uniform); els ventres han estat pintats amb 70.906 Pale Blue.

Potser no és l'elecció cromàtica més fidedigna del punt de vista històric, però aquesta paleta de colors s'assemblava força a la d'alguna làmina que havia vist per Internet; en veient els resultats, crec que la tria ha estat prou encertada. Pel que fa a les calcomanies, n'hi ha de casolanes i de Minairons també. Les aspes de cua han estat pintades a mà alçada, en canvi.