dilluns, 31 de maig del 2021

Orta de Geníssers (I)


Janissary Orta (I)
Wargamer.pl i Minifigs, 15mm

Avui us voldria presentar el meu primer regiment (o "orta") de geníssers del segle XVIII, que vaig acabar tot just fa uns pocs dies. La unitat ha estat muntada principalment amb miniatures de la casa polonesa Wargamer.pl, amb excepció del timbaler i un parell de fusellers de Minifigs. Com de costum, el regiment conté 18 figures en bases de 3 x 1.5 cm; a raó de tres figures per base i amb una d'elles exercint d'element de comandament.

L'esquema de color aplicat es basa en casaques d'un verd blavós (70.808 Blue Green amb una gota de blanc), faixes vermelles, jupes i pantalons de blau turquí (70.845 Andrea Blue rebaixat amb una punta de blau cel, 70.901 Sky Blue) i gires i plomes d'un groc molt pàl·lid (70.837 Pale Sand); els capells són blancs amb una vora vermella.

Segons que sembla, el Soldà assignava partides de roba en "blau d'Esmirna" a tots els seus regiments de geníssers, però ningú no especifica per a què la feien servir; així que el meu propòsit és d'incloure blau turquí a tots els regiments que vagi pintant --bo i que no necessàriament a les casaques, com en aquest cas concret.

Pel que fa a l'estendard que porten, és una bandera geníssera ben documentada; un disseny fàcil de trobar per Internet.

Nota 3/12/2023: Aquesta unitat ha estat remodelada amb l'addició d'un sergent, amb la intenció d'incrementar-ne l'ample frontal sense haver de pintar 6 figures més, com es pot veure en aquesta entrada.