dilluns, 7 de setembre del 2020

18è R.I. de Lluisiana


CSA 18th Louisiana IR
AB, Totentanz i OldGlory15, 15mm

Aquesta és la tercera unitat de l'Exèrcit del Tennessee que he estat arreglant i completant aquest estiu, que vol representar el 18è de Lluisiana, un altre regiment del Cos de Bragg d'acord amb l'ordre de batalla confederat a Shiloh. Novament, l'he volgut representar en procés de transició dels uniformes blaus inicials als grisos - un procés més avançat que en el precedent 16è de Lluisiana, doncs aquí el nombre d'uniformes grisos supera el de blaus.

Els uniformes blaus "de preguerra" tenen aquí vores vermelles a punys, camals i kepis; mentre que per als altres uniformes hi he fet servir novament un gris més fosc, el 70.992 Neutral Grey en lloc del 70.989 Sky Grey habitual.

La procedència de les figures és bàsicament la mateixa que en l'anterior regiment: totes les que tenen postura de marxa amb el fusell a l'espatlla són de Xan, així com l'oficial al comandament; la resta són majoritàriament d'Anthony Barton, amb tres excepcions que són d'Old Glory), abanderat inclòs.

La bandera del 18è de Lluisiana tenia el típic disseny del Cos de Bragg, rectangular amb 12 estels de 7 puntes i una inscripció amb el nom del regiment. Bo i que les banderes d'aquest Cos solien tenir una vora rosa, aquí l'he feta blanca perquè així ho vaig veure en una reconstrucció a Internet, que em va semblar més vistosa.