dijous, 26 de desembre de 2013

Tanc IGC Sadurní, acabat

IGC Sadurní Catalan Tank
Minairons, escala 1/72 (=20mm)


Algú recorda aquest projecte de pintura, quins inicis us vaig mostrar temps enrere?

Bé, doncs ja va essent hora que us en mostri el resultat final, un cop totalment pintat:


El procediment seguit ha estat íntegrament el descrit en l'article anterior, amb una primera capa uniforme de 913 Yellow Ochre de la casa Vallejo, sotmesa a ombrejat i il·luminació per pinzell sec. Desrés hi he aplicat taques de camuflatge d'uns tons de color rebaixats respecte al to final volgut. Cadascun d'aquests colors ha estat també sotmès per separat al procés d'ombrejat i il·luminació. Les calcomanies hi han estat aplicades tot just després. Només aleshores hi he mirat d'aplicar efectes d'embrutat, per pinzell sec de diferents tons terrosos, seguit d'un lleuger perfilat final d'arestes i superfícies en angle.


Com alguns haureu ja observat, el vehicle ha estat completat amb determinats elements absents als prototips originals, com els parafangs, el dipòsit de combustible posterior o elements d'equipament com cadenes de recanvi i eines. La metralladora original de resina ha estat finalment reemplaçada per una altra de plàstic --doncs la primera era massa fràgil, i es va trencar amb les primeres manipulacions!

Nota: aquest article és completat i substituït per un altre de posterior (28 d'Abril de 2016).

1 comentari:

Joan Anton Romero Castells ha dit...

Molt sorprenent, ja que sabia que a Sant Sadurní hi havia hagut una fàbrica de tancs i que havia estat bombardejada en diverses ocasions (estava al costat de casa), però mai havia vist cap de les tanquetes que hi fabricaven.
Felicitats per la feina feta!