dijous, 4 de juliol de 2013

Secció de tancs T-26 republicans


Spanish Republican T-26 tanks platoon
Minairons, UM i Mirage, escala 1/72 (=20mm)


Dos mesos enrere us vaig donar compte d'haver començat el projecte de completar una secció sencera de tancs T-26 republicans de la Guerra d'Espanya. Doncs bé, després de força tràngols i vicissituds, els vaig poder acabar dijous passat --just a temps per a portar-los a la 3ª edició de la Fira de modelisme i wargame de Borges Blanques, on van rebre el seu baptisme de foc, en un escenari conjuntament muntat per Minairons Miniatures i FoW Tarna.


De la meva col·lecció inicial només ha sobreviscut sencer el tanc de comandament de la firma ucraïnesa UM (fàcilment distingible per l'antenna que porta tot al voltant de la torreta i el seu fantàstic comandant d'Anthony Barton). El podeu veure a la foto de sota, flanquejat per dos tancs de Minairons (el de la dreta, amb una torreta també d'UM).

En canvi, el de Mirage va ser modificat per substitució de la torreta original per una de Minairons, més ben proporcionada. Només en van ser repintades les parts estrictament necessàries, tot afegint-l'hi després unes calcomanies amb la bandera de la República Espanyola a ambdós costats de la torreta:

Els altres tres tancs són de xassís de Minairons, però amb diverses variacions introduïdes; la més significativa de les quals, la substitució de la torreta original per una de diferent origen. Ja n'hem vist un amb torreta d'UM , i aquí en podem veure dos més: amb la torreta original el de l'esquerra, i amb torreta de resina (d'una marca que no recordo) el de la dreta. Tots tres han estat pintats amb un esquema de camuflatge consistent en aplicar taques de color terra humida sobre la capsa base de verd rus:

A més dels esquemes de camuflatge i les diferents torretes, cada tanc ha estat personalitzat amb diferents elements de "stowage": caixes d'eines, cadenes de recanvi, gats; i completats amb calcomanies de Minairons i Aleran Decals. Aquí en teniu una última vista al complet:

2 comentaris:

FOWTARNA ha dit...

Ja els pots veure en acció a:

http://fowtarna.blogspot.com.es/

;)

Salut,

Magí

Soldadets ha dit...

Vist!! Queden genials.

Ara que m'ho miro "des de fora", s'ha de dir que ens va quedar un escenari de pel·lícula, no?