dimecres, 11 de juliol de 2012

Guàrdies Espanyoles


Spanish Guards 1705-1715
Minifigs, Blue Moon i Roundway, 15mm


Us presento avui una nova unitat del meu exèrcit de Les Dues Corones a la Guerra de Successió Espanyola. En aquest cas, es tracta d'un batalló de les "Guardias Españolas". Aquest regiment formava part de la guàrdia reial de Felip V, juntament amb les Guàrdies Valones i la Guàrdia a Cavall --a més de diverses unitats menors que exercien estrictament de guàrdia de corps del rei, igual com en el cas francès. El seu uniforme és completament idèntic al de les "Gardes Françoises" de Lluís XIV, excepte per l'escarapela del barret de tres pics, que a les Guàrdies Franceses era blanca, a les Espanyoles era vermella i a les Valones, vermella i negra.

Seguint la pauta adoptada darrerament per a tots els meus regiments d'infanteria del segle XVIII, el batalló consta de 18 figures, distribuïdes en dues files i posades de 3 en 3 damunt bases de 3 x 1,5 cm (seguint la pauta de Principles of War). D'aquesta forma, 2 de les meves bases formen 1 base de Beneath the Lily Banners. La fila d'avantguarda és formada exclusivament per soldadets de Minifigs, incloent mosqueters, granaders i grup de comandament, tots ells en actituds dinàmiques; en canvi, la fila de rereguarda és integrada majoritàriament per figures de Blue Moon en posició de marxa, acompanyats d'un sergent amb alabarda, que és de Roundway.

Pel que fa a la bandera, hi he fet servir una bandera de batalló per a major vistositat, com és el meu costum per als meus exèrcits d'aquesta època; doncs les banderes coroneles eren totes gairebé iguals. Hi he fet servir la versió utilitzada per aquest regiment vers la dècada de 1720-1730. És possible que les banderes de batalló de les Guàrdies Espanyoles fossin de disseny més senzill durant el període 1705-1715, consistint només de la Creu de Borgonya sobre fons violat, sense escut; en no trobar-hi informació concloent, m'he estimat més assignar a la meva flamant unitat una bandera més vistosa, encara que pugués ser més tardana.

3 comentaris:

Ray Rousell ha dit...

Beautiful work!! Love the flag too!!

Soldadets ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Soldadets ha dit...

Minifigs' products are often underestimated as hyeratic and with little detail, but I really love their WSS range. I also find them highly combinable with figures from other makers.

About the flag: it has been computer drawn and coloured, with some brush detailing after printing. It is based on the Battalion flags this regiment used in a slightly later period. During WSS, the unit is supposed to have flown somewhat simpler Battalion flags, likely lacking the big Coat of Arms shown in this sample.