dimarts, 21 de febrer de 2012

Infanteria valona de Felip d'Anjou


Philip d'Anjou's Walloon Infantry 1705-1714
(purchased figures)

Dixon, 15mm


Ara us explicaré una cosa que segurament sorprendrà aquells que em coneixen d'anys enrere: fa ben poc, vaig comprar per eBay un lot de figures pintades del segle XVIII, amb intenció d'incorporar-les a la meva col·lecció. En els més de vint anys que porto en aquest hobby, només ho havia fet una vegada (al principi de tot, per tenir el meu primer exèrcit). Mai més. Sempre he preferit pintar jo mateix les meves figures, de mena que pintar és una part consubstancial del meu hobby.

Doncs bé, unes setmanes enrere vaig trencar la norma, i he de dir que no me'n penedeixo pas. Ha estat una forma ràpida d'incrementar el meu contingent de tropes borbòniques (dos batallons d'infanteria i dos esquadrons de cavalleria) amb una dosi mínima d'esforç i dedicació. Avui us presento el primer resultat d'aquesta operació de compra i arranjament.Es tracta d'un batalló de 18 figures d'infanteria, totes de la marca Dixon. L'estil amb què van ser pintats és molt diferent del meu, però llur aparença final és prou ben aconseguida, així que vaig decidir respectar íntegrament la feina del pintor original. Llàstima que aquest va intentar pintar els ulls dels soldadets, cosa que els dóna un aspecte molt marcat de "ninots". Feu-me cas, no us molesteu mai a pintar el blanc i les pupil·les dels ulls als soldadets de 15mm, són massa petits per a que l'esforç doni resultats apreciables. Ni tan sols tenint-ne la vista, la traça i el pols necessaris, no paga pas la pena; com a molt aconseguiríeu estampar-los-hi una expressió dement al rostre!En tot el procés, l'única feina important que hi he hagut d'esmerçar és la de canviar-ne les peanyes, doncs les originals agrupaven els soldadets de 4 en 4, i em cal tenir-los en grups de 3. Com que no volia tocar la feina de pintura ja feta, i atenyent llurs uniformes gris pàl·lid, vaig decidir fer-ne un regiment d'infanteria valona al servei de Felip d'Anjou. Només em caldria modificar les escarapel·les del barret, que eren grogues i havien de ser vermelles --tal com correspon a les tropes dels Borbons espanyols. Finalment, la unitat no duia cap bandera, així que en vaig fer una per ordinador (copiada d'un exemplar real capturat pels Aliats a Flandes), la vaig imprimir sobre paper normal i la vaig retocar lleugerament amb pintura. I ja està! ...ja tinc un altre regiment borbònic!

5 comentaris:

maciek ha dit...

Nice unit, although I can agree, that painted eyes give them a bit wild look.
BTW. I consider doing my Wallons in "old style" equipment - with two crossbelts and no waistbelt. I think, that in 1703 in Flanders, they still retained their old leatherworks.

Ray Rousell ha dit...

I think they look great, must admit I don't paint eyes on 15mm figures, infact I don't with 25mm figures either, its just not worth it!!

Soldadets ha dit...

Maciek, it seems that Philip V's 1706-1707 reforms affected mostly Peninsula units. As you suspected, it's not too unlikely finding Spanish units in Flanders or Italy in outdated uniforms, equipment or flags as late as 1714.

Phil ha dit...

This regiment is looking very nice!

Soldadets ha dit...

Glad you like it. This is the first unit I've ever purchased instead of painting it. This is why I was a little scary before delivery.

True that the minis' painting method is rather different to mine own --figures were seemingly primed in black, so that most of shadowing is due to that initial priming--. However, they looked fine and decided to respect the artist's work, with only a few minor touches --such as repainting hat cockades, which were initially yellow and I needed them to be red.

Flag was added by me as well. Designed by PC, printed on regular paper and later slightly touched over with paint.

Oh, and I rebased them for my own purposes. That's all :)