dimarts, 25 de gener de 2011

Dragons francesos I


WSS French Dragoons I
Minifigs, Essex, Roundway, Peter Pig i Dixon, 15mm


Els dragons eren una varietat de tropa a cavall força versàtil. Pensats inicialment per a ser emprats com a infanteria muntada (per la qual cosa portaven al principi mosquets i baionetes igual com la infanteria), als escenaris peninsulars van destacar en la lluita contra els miquelets, mercès a la seva combinació de capacitat de moviment i tàctiques de combat en ordre espars.

En aquesta ocasió, les fotos que us mostro corresponen a un primer experiment de pintura d'un regiment genèric de dragons francesos; les fotos no m'han sortit gaire bé, però espero que igualment us serveixin d'inspiració. Com podeu veure per les imatges, el regiment ha estat pintat per partida doble -muntats i desmuntats-, per tal de poder-los utilitzar de totes dues formes.

El regiment ha estat muntat aprofitant figures de diferents origens, cosa que dóna a la unitat un aspecte força bigarrat, i que a mi, personalment, m'ha d'ajudar a fer tria per a ocasions futures. En el cas de la tropa muntada, els soldats rasos són de Minifigs, mentre que el grup de comandament (oficial, porta-estendard i timbaler) és d'Essex. Pel que fa als cavalls, són també combinació de Minifigs i Essex, a més de Dixon, dels què en tinc un cert surplus. He procurat combinar genets i cavalls de diferents marques, per tal de veure quina fila feien.

Pel que fa a llur versió desmuntada, la combinació ha estat feta en base a figures de Roundway, (que són les que porten gorra) i d'Essex novament (les de barret). Observareu que una de les bases representa els cavalls de la tropa desmuntada, acompanyats d'un horseholder. Els cavalls són de Minifigs i Dixon, mentre que el soldat acompanyant és una figura modificada d'Essex, a la que he remplaçat el cap per un de Roundway. Un últim apunt en relació a la bandera, que és de paper, impresa d'ordinador i posteriorment retocada a pinzell.

1 comentari:

Soldadets ha dit...

Ep!! ...ara m'adono que m'he deixat de comentar una figura, que és de la marca Peter Pig. Es tracta del personatge que es veu a la segona foto --un individu sense barret, que avança disparant una pistola i en du una altra a l'altra mà.