dissabte, 14 de setembre del 2024

Miller-Ford de 1935


1935 Miller-Ford
Minairons, escala 1/100

Això que us presento avui és el prototip d'un automòbil de competició que ben aviat sortirà comercialitzat sota la meva marca Minairons; el nord-americà Miller-Ford de 1935. A diferència dels models precedents, aquest no es produirà en resina i metall, sinó que el faré imprimir en 3D d'una sola peça - conductor a part. L'única observació que aquí he de fer és que el tub d'escapament dels primers prototips no va sortir ben imprès, per la qual cosa el vaig haver d'improvisar amb varetes de poliestirè.

Igual com havia fet amb els bòlids d'altres marques, n'hi he pintat dos amb la intenció d'utilitzar-los com a "escuderia" en futures partides de Formula D. Els he pintat blancs amb laterals blaus, com se solien pintar els bòlids nord-americans de l'època. Els pilots són de metall, també de Minairons.

dimecres, 11 de setembre del 2024

Breguet Br.XIX


Breguet Br.XIX
Minairons, escala 1/144

El Breguet Br. XIX fou un avió de reconeixement i bombardeig lleuger ideat a França a la dècada de 1920. Espanya en va comprar els drets de producció i en va fer el seu avió de reconeixement i bombardeig estàndard. En esclatar la Guerra d'Espanya, els seus efectius van quedar repartits entre ambdós bàndols, essent extensivament emprat a tots els fronts durant els primers compassos del conflicte. Ben aviat desfasat, va ser retirat de primera línia cap a 1937.

Aquest Breguet Br.XIX de la meva col·leccio ha estat pintat en lliurea republicana, amb el fuselatge de color alumini propi del període de preguerra i taques de camuflatge de color verd oliva fosc. Els distintius nacionals mostren un patró híbrid, amb escarapeles tricolors de preguerra i les característiques bandes roges del bàndol republicà.

dilluns, 9 de setembre del 2024

Sekban, o geníssers muntats


Sekban, or mounted janissaries
Legio Heroica, Minifigs, Wargamer.pl i HeroForge, 15mm

Els anomenats Sekban eren una subdivisió dels geníssers que es caracteritzaven per anar muntats a cavall. A l'hora de combatre, però, mai no ho feien muntats sinó que desmuntaven per lluitar en formació, exactament igual que la resta de geníssers. Per aquest motiu, no poden ser equiparats a dragons sino que són infanteria muntada. Bo i això, he cregut adient pintar una base addicional amb cavalls i un "horse holder", per marcar el lloc on els soldats han deixat els seus cavalls.

Aquesta unitat de sekban és integrada majoritàriament per figures de la casa italiana Legio Heroica, amb algunes addicions de Minifigs i Wargamer.pl. Pel que fa al sergent, muntat en una base individual, és d'impressió 3D, dissenyat per mi mateix al portal HeroForge. Segons el llibret "The Ottoman Army of the 18th Century", de Richard D. Watts, els sekban no anaven uniformats de blau sinó de vermell. M'he permès la llibertat de pintar algunes figures amb colors diferents del vermell, però aquest segueix essent majoritari.

També n'he pintat una versió muntada, constituïda també per dissenys 3D de HeroForge amb comandament i abanderat de Legio Heroica. D'aquesta forma, si per algun motiu necessito fer muntar els sekban per realitzar alguna penetració ràpida, amb aquests bases ho podré representar adientment. Altrament, els puc fer servir com a cavalleria si algun dia n'hi vaig mancat.

Pel que fa a l'estendard, és històricament fidedigne i pertanyent a una "Orta" o regiment de Sekban.