dilluns, 30 de març del 2009

Soldat de Góndor en situació compromesa

M198 Gondorian Infantryman
Mithril Miniatures, 32mm


Tolkien no s'esmerça gaire en definir l'uniforme de l'exèrcit regular de Góndor, a diferència de la unitat d'elit de la Guàrdia de la Ciutadella, quina lliurea és negra amb vius blancs i la divisa de l'Arbre Blanc al pit. Davant aquesta indeterminació, vaig creure que el més coherent seria suposar que les tropes urbanes de Minas Tirith lluirien colors semblants als de la Guàrdia -que, al capdavall, també són els colors de l'escut d'armes de la ciutat. Per això vaig triar pintar aquesta figura amb gipó negre i túnica blanca. Vaig afegir una vora vermella a la túnica per a reforçar un cert aire evocador de l'antiga Roma i Bizanci. El casc ha estat pintat en color bronze per a suggerir la progressiva pèrdua de qualitat de l'equipament dels exèrcits gondorians en el decurs de la 3ª Edat. La postura original (empunyant la llança amb el braç dret alçat, com a punt de llençar-la) va ser modificada per a mostrar-lo brandant fermament l'arma amb les dues mans, en posició defensiva.

Això de la "situació compromesa" és només perquè vaig fer la foto així, amb el soldat en primer pla i tres hàradrim precipitant-se vers ell.

diumenge, 29 de març del 2009

Ens posem en marxa

KV-1 SAquest és un nou, enèsim intent de rellançar un vell projecte, consistent en muntar un espai web on mostrar la meva modesta col·lecció de miniatures de wargame i rol, acumulada en més d'una dècada de dedicació. Altres intents anteriors han basculat al voltant d'un espai web més convencional, que durant un temps va tenir el nom de domini www.soldadets.com i que actualment encara és hostatjat a www.soldadets.arrakis.es. Durant les properes setmanes (o mesos potser) miraré d'anar transferint-ne els continguts a aquest nou espai -si més no, tots aquells continguts relatius a la meva col·lecció particular. Això darrer, ho dic perquè de moment segueixo sense saber què fer amb les fotografies de miniatures pintades per encàrrec de terceres persones... Espero que aquest nou intent, substentat a parts iguals per Blogger i els àlbums web de Picasa, m'acabi funcionant...