dijous, 8 d’agost del 2013

Regiment d'Inf. de Castella


Spanish "Castilla" Inf. Reg. 1707-1715
Minifigs i Roundway, 15mm


Aquesta és una altra unitat de la Guerra de Successió Espanyola que acabo de reconvertir de 9 a 18 figures, d'acord amb les prescripcions del reglament Beneath the Lily Banners. En aquesta ocasió es tracta del Regiment d'Infanteria de Castella, de l'exèrcit de Felip d'Anjou, anteriorment conegut com a "Tercio de Morados Viejos". Aquest regiment ja va ser objecte d'un article anterior, així que m'estalviaré la feina de repetir-ho tot plegat.

Sí que voldria comentar que, després de l'ampliació, el regiment segueix essent format gairebé exclusivament per figures de Minifigs, amb l'única excepció del sergent, que és de Roundway.

A la fotografia següent podeu copsar la solució adoptada per a l'adaptació a Beneath the Lily Banners, que és ben simple: només hi he doblat el nombre de bases, de forma que dues d'antigues equivalguin a una de nova. Com que el regiment sencer es belluga en una safata col·lectiva (="movement tray"), no m'ha calgut fer-hi res més.


En aquest cas, la bandera del regiment es conservava prou bé; així que no m'ha calgut fer-hi res, tampoc.


Nota: aquest article completa i substitueix un d'anterior (29 de Maig de 2010).

dimecres, 7 d’agost del 2013

Princesa guerrera del s. XVIII


18th Cent. Warrior Princess
Preiser, Peter Pig i Minifigs, 15mm


Alhora que feia avançar altres projectes, mai no he deixat de tenir un ull posat en aquesta particular figura, que he anat treballant poc a poc i amb discreció. Es tracta del personatge principal de la ficció històrica que, juntament amb en Jordi i uns quants amics més, he estat desenvolupant aquests darrers anys sota el nom de Defiant Principality.

Essent un tipus de figura ben particular (una princesa guerrera del Segle XVIII), és fàcil imaginar que cap fabricant no ha produït mai res remotament similar, així que he hagut de fabricar-me-la en "scratch". He aprofitat el tors d'una líder pirata de Peter Pig i l'hi he afegit les cames d'una pagesa de plàstic de la casa Preiser; tot rematant el conjunt amb un barret de tres pics d'una figura de Minifigs. A més, he necessitat dosis considerables de masilla de modelista o "green stuff" per modelar la faldilla i el vol de la casaca; ha calgut fer-ho en diverses tongades fins donar-les-hi una forma acceptable.

Com que la noia de Preiser era d'escala 1/87, la figura resultant s'acosta més als 18mm que als 15mm, per la qual cosa he procurat trobar-l'hi un cavall dels grans; i l'he trobat a ca'n Black Hat --doncs recordava que aquesta casa havia estat criticada per fer els cavalls massa grans en proporció a les seves figures humanes. Vés per on, que en aquest cas ha acomplert a la perfecció!

O sigui que aquí a sota ja la tenim, liderant intrèpidament un regiment de Miquelets! --Per cert, que d'aquests miquelets is n'he de parlar un altre dia, doncs són nous, acabats de pintar també.