dimecres, 10 d’octubre del 2012

Infanteria republicana (encàrrec)


SCW Republican Infantry (commission)
BUM, Caesar i Hät, 20mm

Us presento avui una nova entrega de figures per al projecte de Guerra d'Espanya en 20mm de P.F., de Sabadell. En aquesta ocasió es tracta d'un grupet de soldadets de plàstic majoritàriament de la casa barcelonina BUM, amb uns pocs exemplars extrets d'una capsa d'infanteria francesa de la 2ª Guerra Mundial, de la firma Caesar i una figura de Hät transformada --em penso que provenint d'una caixa d'infanteria russa de la 1ª Guerra Mundial.

Donat que les figures de BUM representen infanteria regular de l'EPR, més ben equipada que les milícies d'inici de la guerra, els he pintat seguint un patró de color força uniforme, dominat pel 873 US Field Drab de Vallejo. Cascs i cantimplores han estat pintat amb 879 Green Brown, decisió reconegudament polèmica pel que fa al casc, doncs altres podrien objectar que el 874 US Tan Earth n'hauria estat una millor opció. Admeto haver-ne fet la tria per qüestions merament estètiques --m'ha semblat que combinava millor amb els uniformes.

Val a dir que en aquesta tongada de figures he comès una patinada, doncs hi he pintat les bótes del mateix color que el corretjam (818 Red Leather), quan hauria d'haver emprat un bru molt més fosc --com el 872 Chocolate Brown, per exemple. Amb aquesta coloració tan clara del calçat, els nostres soldadets semblen estar lluint "xiruques" noves de trinca... En un altre ordre de coses, es pot comprovar per les fotos que un cert nombre de figures han estat modificades --cosa no gaire difícil de fer amb soldadets de plàstic...

En aquesta darrera fotografia es pot comprovar la diferència d'estil entre una figura de Caesar (esquerra) i una de BUM (dreta), resultant la primera força més ben proporcionada i harmoniosa. Les positures de les figures de BUM solen ser un xic teatrals, bo i que es podrien considerar versemblants també. Com podeu imaginar, la bandera ha estat dissenyada i impresa per ordinador, amb uns lleugers retocs de color posteriors.