dissabte, 18 de febrer de 2012

Regiment d'Inf. de la Diputació General


"Diputació General" Inf. Reg. 1705-1714
Dixon, Roundway i Warrior, 15mm


Com ja he comentat en alguna ocasió anterior, l'adopció del reglament Beneath the Lily Banners ha motivat la decisió d'ampliar els meus regiments d'infanteria de 9 a 18 figures. En realitat, aquesta acció no requereix refer les peanyes (que actualment són de 3 x 1,5 cm, a raó de 3 figures per cadascuna), sinó només doblar la quantitat de figures del regiment.

Fins ara, només ho havia fet amb regiments de les Dues Corones (McAuliff i La Marine) i un "sometent" local, però cap unitat regular catalana; a l'hora d'emprendre aquesta tasca, m'ha semblat d'allò més natural seguir llur mateix ordre d'antiguitat, així que el primer en ser reformat ha estat el Regiment de la Diputació General (que ja va ser objecte d'un primer article el Maig de 2009).

Les 9 figures fins ara existents mostraven actituds força dinàmiques, per la qual cosa he cregut millor assignar-les a primera fila, mentre que les noves incorporacions anirien en segona fila i mantindrien una positura més coordinada, de marxa. Gairebé totes són de la casa Dixon, llevat de la de l'extrem, un sergent amb alabarda, que és de la casa Roundway. He aprofitat l'avinentesa per a substituir l'antiga bandera pintada sobre paper d'estany per una de nova, seguint el nou costum adoptat de dissenyar-les per ordinador, imprimir-les, fer-hi algun lleuger retoc amb pintura, i aplicar-hi els doblecs a l'hora d'enganxar-ne ambdues cares. No hi he fet cap altre intervenció sobre les figures ja pintades.

El balanç final, un cop feta l'adaptació a la mida requerida per Beneath the Lily Banners, és de 15 figures de Dixon, 2 de Roundway (el sergent i el soldat que recarrega l'arma) i 1 de Warrior (el soldat bigotut al seu costat). Comptat i debatut, cal admetre que l'aspecte del regiment ha millorat moltíssim amb l'increment de mida... Però ara se'm presenta un altre problema, que és el de com classificar els dos articles del blog dedicats al mateix regiment. No esborraré pas l'article antic, doncs seria una pèrdua inútil d'informació; però sí que el mantindré "en segona línia", privat de tota etiqueta, de mena que només resti mútuament enllaçat amb l'actual.

Nota: aquest article completa i substitueix un d'anterior (5 de Maig de 2009).