divendres, 20 de maig del 2011

Reg. d'Inf. La Couronne


"La Couronne" Inf. Reg. 1705-1715
Minifigs, Dixon i Roundway, 15mm


La meva col·lecció de tropes borbòniques en 15mm s'ha vist recentment engrandida amb un nou regiment francès d'infanteria, dels més prestigiosos que van intervenir a la campanya de 1713-1714 per la subjugació de Catalunya; es tracta del regiment La Couronne, un dels que va intervenir en el dramàtic assalt a Barcelona de l'11 de Setembre de 1714. Les figures són majoritàriament de la casa Minifigs, amb algunes aportacions de Roundway i una de Dixon. Decididament, les figures de Minifigs m'agraden més com més en pinto, de tal forma que ja han esdevingut la principal component dels meus exèrcits borbònics. En canvi, per a les forces catalanes acostumo preferir les miniatures de Dixon, com ja haureu vist.

El to exacte de color dels uniformes borbònics de l'època té molt d'especulatiu, per la qual cosa al final he optat per utilitzar tons lleugerament diferents per a cada regiment, anant del blanc nival al gris perla, com en aquest darrer cas. Hi he pintat escarapel·les blanques, tot i que és força dubtós que fossin realment així, doncs d'aquesta forma tots els regiments francesos tindran aquesta característica comú que ajudarà a diferenciar-los dels espanyols -a part de la bandera, és clar. Parlant de la bandera, he tornat a fer-la per ordinador i l'he impresa en paper amb una impressora convencional. Em sembla que l'esforç paga la pena, vistos els resultats.

diumenge, 8 de maig del 2011

Reina amazona


Amazon Queen
Eureka, 28mm


Enceto la col·lecció de personatges de la Mitologia Clàssica amb aquesta reina amazona muntada en carro de guerra. Totes les figures són de l'excel·lent firma australiana Eureka Miniatures, però el carro és un muntatge scratch a partir de peces de molt diversos origens: la barca és d'un fabricant de plàstic tou d'un parell de dècades enrere (Giant?), mentre que les rodes provenen d'una maqueta nord-americana també força antiga, etc. El carro original estava força bé, però d'aspecte molt simple per als meus propòsits, doncs tenia una aparença clarament inspirada en els carros minoics de guerra.

En aquesta vista posterior podeu veure dos detalls: en primer lloc, les malles ajustades que porta l'auriga, amb franges horitzontals de color, com els grecs solien representar les amazones; les combinacions de color estan directament inspirades per uns mitjons de la meva dona... ;)

I el segon detall, quelcom més difícil de copsar, és que les figures no estan fixades a la barca, sinó només subjectes per imants. Vaig enganxar una fina làmina de ferro al sòl de la barca, i vaig fer les peanyes de les dues noies amb cinta magnètica convencional, d'aquella que es fa servir per magnetitzar bases. És més fàcil de veure si també us mostro aquesta foto del costat, que representa la reina desmuntada del seu vehicle.

Les línies de la figura són, al meu parer, prou netes i elegants; no li ha calgut a l'escultor aplicar a la figura cap exuberància anatòmica per deixar clara la seva feminitat, cosa que particularment m'agrada força. La noia va vestida i armada com un hòplita clàssic, amb casc corinti de bronze i cuirassa de fil. L'escut i la llança tampoc no són originals; el primer prové d'una figura de plàstic de la casa Elastolin, mentre que la segona és de metall dur -segurament d'un soldadet de plom antic, dels de joguina infantil d'abans.

Bé, vist el resultat, sembla que no he començat la col·lecció amb mal peu, oi?


dimecres, 4 de maig del 2011

Stylish Blogger Award

> Poc que m'ho pensava, que un dia algú em faria mereixedor d'una nominació així!

Bé, sembla que això dels Stylish Blogger Awards funciona com una cadena, doncs va lligada a l'acompliment de 4 condicions per part del nominat, que són aquestes:
  • Agrair públicament i enllaçar la persona que t'ha concedit la nominació.
  • Explicar set coses de tu mateix.
  • Seleccionar entre 10 i 15 blogs que en la teva opinió també haurien de ser nominats.
  • Contactar aquests blocaires i assabentar-los de la seva nominació.
Doncs anem a gestionar el nostre acompliment:

1. Agraeixo sincerament a El Senyor Verd (http://elsenyorverd.blogspot.com/) la distinció que m'ha concedit; espero que em segueixi llegint per força temps!

2. - Visc en un poblet de no més de 750 habitants anomenat Les Cabanyes, que està literalment envoltat per un veritable oceà de vinyes. Aquest és el meu paisatge, el del Penedès!
- La meva meravellosa dona i jo compartim una antiga tradició, que es remunta a quan festejàvem de jovenets. Cada divendres a la nit hi ha una ampolla de cava a taula per sopar, i ningú s'alça de taula fins que l'ampolla és buida!!
- Em considero modestament un patriota, un republicà a la vella usança i provo infatigablement a comportar-me com un genuí lliurepensador -sense massa èxit, però.
- Només tinc 50 anys, i cada dia que passa em vaig fent més jove! :D
- La meva principal passió és el pintat de figures; de tant en tant, me'n recordo de jugar-hi! I en segon terme, viatjar. M'ho passo força bé planejant les meves rutes. I els llibres també, gairebé qualsevol mena de llibres -tot i que confesso que cada dia em decanto més per la novel·la, tant que pràcticament ha eclipsat les altres formes de literatura.
- TV? puecsssss...
- La meva dona sol dir que soc com un lloro. Això és degut a que, quan soc fora del país, no puc evitar parar atenció a què i com parla la gent al meu voltant (fins i tot quan en desconec l'idioma), pel simple plaer d'endevinar quina llengua parlen, establir paral·lelismes amb llengües conegudes i assajar d'entendre'n fragments, o per a memoritzar i repetir llurs particulars cantarelles i modismes.

3. Jo potser premiaria aquests blocs:
http://oci-ilerget.blogspot.com/
http://elsenyorverd.blogspot.com/
http://latrompadenyarla.blogspot.com/
http://jocsvexillum.blogspot.com/
http://juguemelsdivendres.blogspot.com/
http://mirosgames.blogspot.com/
http://syldavianchronicle.blogspot.com/
http://konigundkaiser.blogspot.com/
http://escenografiaepsilon.blogspot.com/
http://18thcenturysojourn.blogspot.com/
http://nba-sywtemplates.blogspot.com/

4. Doncs això, que els ho estic fent saber! ...però no em feu córrer, eh?