dilluns, 27 de desembre del 2010

General català (I)


Catalan General 1705-1715
Minifigs i Dixon, 15mm

A diferència dels comandaments catalans del meu anterior article, la composició que avui us presento pertany a la meva col·lecció particular, destinada a contruir dos exèrcits oposats de la Guerra de Successió Espanyola, per a ser jugats seguint reglaments convencionals de wargame amb figures. M'ha semblat interessant mostrar-vos-el a continuació dels precedents, per tal de copsar-ne les diferències més visibles.

La principal consisteix en el mètode de pintura, que a les meves col·leccions particulars és més elaborat (i lent!) que en el cas del Projecte 11 Setembre 1714; es basa en el pinzell sec a l'hora d'il·luminar la superfície més rellevant de la figura (en aquest cas, les casaques), així com la sistemàtica utilització en l'ombrejat de les mateixes gradacions de color que la capa base, en lloc d'aplicar-hi simplement una pàtina fosca. Tot i que us he de constatar un cop més que les diferències pràctiques entre un i altre mètode són, al capdavall, força insignificants des d'un punt de vista pràctic...

El plantejament a l'hora de representar els generals, en canvi, és força similar en tots dos projectes: tant a l'un com a l'altre, he representat el comandament muntat a cavall, fent-lo acompanyar sempre per un abanderat que contribueixi a fer la plaqueta més cridanera i visible. Com que als regiments individuals havia escollit posar-hi les banderes regimentals (pròpies i distintives de cada regiment), als generals en canvi he triat de donar-los una bandera coronela, cosa que ajudarà a diferenciar aquestes plaquetes de les de la tropa normal.

Això a part, poques particularitats més puc comentar; excepte que el general i el seu cavall són de Minifigs, mentre que l'abanderat és un oficial de Dixon lleugerament modificat (substituïnt-hi l'espontó original per un filferro que fa de pal de bandera), i que la bandera és de la meva marca, de paper encolat.

Nota 6/07/2023: Aquesta peça ha estat remodelada per adaptar-la millor als requeriments del reglament Maurice, com es pot veure en aquesta entrada.