divendres, 26 de novembre del 2010

Comandaments catalans (I)


Catalan Commanders - September 11, 1714 Project
Roundway, Dixon i Essex, 15mm


Aquesta serà la representació amb figures de dues de les fitxes de comandaments del joc de tauler Setge 11 Setembre 1714, que tenim previst portar a tridimensional en el marc del Projecte 11 Setembre 1714. Es tracta concretament de dos líders catalans: el coronel Pau de Thoar i el Conseller en Cap Rafael de Casanova.

Ambdues figures han estat pintades d'acord amb les indicacions de l'abundosa bibliografia publicada darrerament sobre el tema. Així, per al coronel Thoar (a l'esquerra) he utilitzat la figura d'un comandament de cavalleria de la casa Roundway, i ha estat pintat amb els colors del regiment d'infanteria a què pertanyia, el de Nª Sª de la Concepció. En canvi, el Conseller en Cap de Barcelona, que pel seu càrrec era també coronel de la "Coronela" o milícia urbana de la ciutat, ha estat representat amb una figura de general, també de Roundway, i per tant l'hi he donat els colors del generalat austriacista català: uniforme vermell amb faixa groga.

Quant als abanderats, el que acompanya el coronel Thoar és una figura d'oficial de Dixon que he caracteritzat amb l'uniforme del regiment d'infanteria de Sant Narcís, blau amb gires blanques. I pel que fa al que acompanya el Conseller en Cap, és de la casa Essex, i l'he pintat com pertanyent al regiment d'infanteria Ciutat de Barcelona, que pel seu uniforme vermell combinava millor amb el seu general -per més que haguera quedat més congruent caracteritzar-lo de la "Coronela" barcelonina.

Piano piano, si va lontano, diuen; i d'aquí a l'11 de Setembre de 2014 hi ha més dies que llonganisses, així que no anem curts de temps... però no aniria malament que algun dels col·legues comencés a posar-s'hi també, eh?

dijous, 25 de novembre del 2010

Missatge per a l'Alex

Utilitzo aquesta plataforma per a enviar un missatge a l'Alex ( amb e-mail cervera [guió baix] alexx [arrova] yahoo [punt] es ), perquè fa dies que em va enviar una consulta sobre marques de figures i no puc contactar amb ell.

Tots els missatges que li adreço em surten rebutjats per servidor de correu de Yahoo, n'ignoro el motiu. Ara fa una estona li n'he enviat un altre. L'has rebut?

dilluns, 22 de novembre del 2010

Regiment d'Inf. de Múrcia


Spanish "Murcia" Inf. Reg. 1707-1715
Minifigs, Roundway i Essex, 15mm


Crec observar que, en matèria de Guerra de Successió Espanyola, estic començant a anar fixant, poc a poc, un "estil" particular de cadascun dels meus exèrcits. Així, la utilització preferent de figures de la veterana Minifigs en la composició dels regiments d'infanteria borbònica els està imprimint una personalitat pròpia i diferenciada, cosa que m'agrada molt.

L'avantatge que tinc és el d'estar simultàniament pintant unes altres figures per a un projecte especial, que vaig batejar com a Projecte 11 Set 1714, m'està facilitant molt la feina de fer provatures en aquesta matèria, doncs en aquest projecte estic emprant preferentment figures d'Essex i Roundway, mentre que per als exèrcits "convencionals" de wargame utilitzo de forma predominant els productes de Minifigs (borbònics) i Dixon (austro-catalans); aquesta simultaneitat m'ajuda a copsar millor les possibilitats de mescla de miniatures diferents en una mateixa base, de forma que estic aconseguint combinacions cada cop més harmonioses (o això m'està semblant).

Igualment, aquesta feina a dues bandes em permet també experimentar diferents combinacions de colors en aquells aspectes que uniformològicament són més obscurs. Així per exemple, podeu veure una nova interpretació d'aquest regiment felipista en relació a com el vaig pintar per al Projecte 11 Set 1714; per exemple, en allò que pertoca a l'uniforme del timbaler, que allà fou pintat amb colors invertits en relació als de la tropa, i aquí, en canvi, amb el color de fons de la bandera batallona i gires com les de la tropa. També s'hi poden observar experimentacions en el color de les mitges, o als cinturons, corretges i casalines (="cartutxeres", que en diríem avui dia).

Però, sobretot, hi estic trobant el més important camp d'experimentació en matèria de tècniques pictòriques, amb resultats francament alliçonadors i fructífers. Més exemples, d'aquí a no res.