dimarts, 8 de juny del 2010

Regiment d'Inf. de Castella


"Castilla" Inf. Reg. - September 11, 1714 Project
Essex, Roundway, Minifigs i Peter Pig, 15mm


No, aquest article no és cap error; ja sé que aparentment coincideix amb l'immediatament anterior, dedicat també a aquest mateix regiment i amb miniatures de la mateixa mida, però no és cap error.

Les figures de l'article anterior pertanyen a la meva col·lecció particular, mentre que aquestes altres formen part d'una iniciativa col·lectiva anomenada Projecte 11 Setembre 1714. Mercès a aquest fet, m'he pogut permetre la llibertat d'experimentar amb figures de marques diferents en tots dos casos; mentre que a l'article anterior les figures eren totes de Minifigs, aquí les figures dominants són d'Essex i Roundway. Cal esmentar l'excepció dels granaders, que són de Minifigs també, doncs són les que em semblen més apropiades per a representar granaders espanyols de l'època. També he experimentat combinacions de color diferents, traient partit de les nombroses llacunes en matèria d'uniformologia a què feia al·lusió en l'anterior article. Potser la més significativa és l'uniforme del timbaler, que en aquesta unitat ha vist invertits els colors d'uniforme i gires, mentre que a la de la meva col·lecció portava uniforme amb el color de la bandera, amb gires coincidents amb les de la tropa. També difereixen les mitges de l'oficial, que aquí són blanques en lloc de violades, i algun altre detall menor.

A la segona foto podeu veure la disposició de les etiquetes identificatives de cada base, esmentant la seva força i el nom de la unitat de què forma part, així com la bandereta de nacionalitat. Podeu comparar-les amb les del poble en armes, si us abelleix. Ah, i l'últim detall: el mossèn és de Peter Pig.