dissabte, 27 de març del 2010

39è Regiment d'Inf. hongarès, Duka


Hungarian 39th Inf. Reg. "Duka"
AB, Minifigs i WarModelling Miniatures, 15mm


Aquesta és una altra unitat austro-hongaresa de les guerres napoleòniques, pintada i muntada seguint les mateixes pautes que l'anterior regiment que us vaig mostrar, el d'Esterhazy.


Com al cas precedent, s'ha utilitzat una combinació de figures d'A. Barton, Minifigs i WarModelling Miniatures, que han estat muntades damunt bases de 3 x 1,5 cm, d'acord amb la pauta comú del sistema Principles of War (PoW). Igualment, la bandera és un boci de paper d'estany d'una ampolla de vi o cava, pintat amb colors acrílics.

dissabte, 13 de març del 2010

Tanc pesant T-35


T-35 Heavy Tank
QRF Models, 15mm


Sembla mentida com arriba a pesar aquest model! Es tracta d'un tanc pesant T-35, del que l'URSS en va construir una seixantena allà pels anys 1930. Curiosament, tot i les seves dimensions realment massives (vegeu la foto de l'esquerra, comparant-lo amb un PzKpfw IV F2), aquest enorme tanc pesava "només" 45 tones, és a dir, el mateix que un KV-1. Això ja ens permet endevinar un dels seus principals problemes: blindatge insuficient. Malgrat tot, no deixa de ser un model francament espectacular, i me'n vaig encapritxar només veure'l, al catàleg de Quick Reaction Force (QRF). És totalment metàl·lic, amb les torretes subjectes al casc mitjançant unes espigues inferiors, que encaixen als corresponents forats del casc. L'encaix no és gaire ajustat, i alguna torreta "balla" una mica. D'altra banda, recordo que va caldre molta, molta feina de llima, doncs el model presentava força rebaves.
El vaig pintar seguint el meu sistema més habitual amb els tancs soviètics, ja explicat algun altre cop: una primera capa amb una mescla de verd rus i verd oliva, després un washing o rentat amb una mescla força dil·luïda de verd rus i negre, il·luminació per pinzell sec amb la primera mescla, aplicació de calcomanies i una lleugera aplicació final d'un color terrós, també amb pinzell sec. Les pintures, totes de Vallejo, i les calcomanies, de procedència diversa.

diumenge, 7 de març del 2010

Cavalleria pesant siracusana


Syracusian Heavy Cavalry
Metal Magic (Gladiator), Old Glory i Xyston, 15mm


Aquest és un altre exemple de la meva mania per a intentar combinar figures de diferents marques dintre una mateixa unitat, amb la intenció de reduir tant com em sigui possible les postures repetides. Es tracta d'un regiment de cavalleria pesant de la ciutat-estat de Siracusa, que ha estat muntada mesclant figures d'Old Glory 15s i de l'antiga firma alemanya Metal Magic, amb una figura de Xyston a tall de provatura. Metal Magic va desaparèixer uns anys enrere, però els seus motlles foren adquirits per la casa britànica Gladiator, que n'ha continuat la producció. Jo mateix he quedat força sorprès per l'aspecte final de les figures d'Old Glory 15s (són els guerrers amb casc àtic emplomallat a l'estil macedoni, força popular a Itàlia), que m'ha agradat més del que m'esperava d'antuvi. I la veritat és que combinen força bé amb els soldadets de Metal Magic! (són els de casc beoci, a més de l'oficial). Les muntures són una anàrquica combinació de cavalls d'Essex, Old Glory 15s, Metal Magic i encara algun altre que no recordo -sí que recordo que, per la seva petitor relativa, vaig prendre l'arriscada decisió de fer-lo servir per al cavaller de Xyston (el de casc beoci i cuirassa amotllada, l'únic que no duu capa), per a compensar una mica la major talla del soldat... Voldria finalment fer aquí esment de la combinació de colors de l'uniforme d'aquests soldats (túniques blanques i capes negres), que està inspirada en l'uniforme dels genets romans dels primers temps de la república, així com en el de la cavalleria d'Atenes en època de les Guerres Mèdiques, segons sengles llibres de l'editorial Osprey.