diumenge, 1 d’agost de 2010

Regiment de Cav. de Sant Jordi


"Saint George" Cav. Reg. 1713-1714
Dixon, Peter Pig i Essex, 15mm


Aquesta és la primera unitat de cavalleria del meu exèrcit català del Segle XVIII, composada íntegrament per figures de la casa Dixon. Durant la Guerra de Successió Espanyola, la Diputació General de Catalunya va mantenir dos regiments de cavalleria (aquest i el del general Nebot) que, tot i estar nominalment etiquetats com de cuirassers, anaven equipats i armats com els dragons, amb carrabina i pistoles a més del sabre recte propi de la cavalleria pesant. És per aquest motiu que m'he permès de fer servir figures esgrimint cadascuna d'aquestes armes, alguna de les quals apriorísticament hauria de correspondre més aviat amb un dragó.

Si per als genets només he fet servir figures de Dixon, en canvi les muntures són de procedència més variada. Concretament, per a l'oficial i el porta-estendard m'he estimat més muntar-los damunt cavalls d'Essex, que tenen postures força més dinàmiques i "heroiques".

D'acord amb el rol presumiblement dual que aquest regiment devia exercir, he cregut adient crear-ne també una versió desmuntada, com si de dragons es tractés. En aquesta versió desmuntada sí que m'he permès una major llicència a l'hora de combinar figures de diferents cases. De fet, tres de les figures són de Peter Pig (l'oficial, el soldat a la seva dreta i el de l'esquerra de la imatge), unes altres tres són de Dixon (els dos que comparteixen posició i el que sosté els cavalls) i la setena és d'Essex (el que està recarregant la carrabina, que, per cert, porta el barret sense els tres pics).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Salutacions! Primer de tot, felicitats tant pel bloc com per l'art que tens pintant aquestes figures. A veure si em pots respondre a un dubte que tinc. Quin reglament emprereu per fer el projecte aquest de l'11 de setembre 1714? Moltes gràcies i salut!

Soldadets ha dit...

Gràcies!!

Que ets en Pol? Si és així, t'he respost directament per e-mail.